Wijnproeverij restaurant Bentinck

03 maart 2020

Wijnproeverij met vrouwelijke wijnmakers in de hoofdrol

Wegens de nieuwe maatregelen gaat de wijnproeverij op zondag 29 maart helaas niet door. De wijnproeverij wordt verzet naar een later moment dit jaar, we hopen u op een ander moment alsnog te mogen verwelkomen. 

 

Op zondagmiddag 29 maart organiseert sommelier Jan-Jaap in samenwerking met Angélique Chamboné, alias Dutch Wine Sister, een wijnproeverij met vrouwelijke wijnmaaksters in de hoofdrol!

De proeverij start op zondagmiddag 29 maart om 16.00 en duurt ongeveer tot 18.00.
Kosten 39,50 p.p. Wilt u erbij zijn? Reserveer reserveer hier o.v.v. Wijnproeverij.

Vrouwelijke wijnmakers

Jan-Jaap reisde een maand door de West Kaap in Zuid-Afrika. Op zoek naar de pareltjes onder de wijnen ontdekte hij de vrouwelijke wijnmakers. En daar wilde hij meer over weten…De wijnwereld is over het algemeen een mannenwereld en daarom is de trend van vrouwelijke wijnmakers super interessant. Er ontstaan andere visies op wijn maken, andere smaken en nieuwe invalshoeken. Tijdens zijn reis heeft hij kennis gemaakt met een aantal wijnmaaksters waar hij u graag alles over vertelt.

Angélique Chamboné is gepassioneerd wijnvrouw en gespecialiseerd in Zuid-Afrikaanse wijnen. Ze maakte een reis naar de African Wine Sisters, werkte met ze mee in de wijn kelders en volgde ze op de voet.

Wijnproeverij
Tijdens de proeverij komen een aantal geweldige Zuid-Afrikaanse wijnmaaksters aan bod. We nemen je mee op reis aan de hand van de avonturen uit Zuid-Afrika en we gaan op zoek naar de vrouwelijk hand en de bijzondere klasse die elke wijn in zich heeft. Luister, kijk, proef én geniet van wat de Wine power women maken.

Culinair 3 gangen diner & kosten
Aansluitend is er de mogelijkheid tot een volledig verzorgd culinair 3 gangen diner door de keukenbrigade van Bentinck met deze bijzondere wijnen in de hoofdrol!

Wijnproeverij: 39,50 p.p.

3 gangen all-in diner: 65,00 p.p.

Diner & wijnproeverij : 85,00 p.p.

Kunt u niet wachten om met SommelJJ & Dutch Wine Sister mee op reis te gaan? Meld u dan aan voor de proeverij door een mail te sturen naar: jan-jaap@swijnenburg.com of reserveer hier o.v.v. Wijnproeverij.