“We hebben zo’n geweldige dag gehad. Ik had niet kunnen denken dat het nog leuker was dan leuk!”

Op een zomers warme woensdag in mei hadden we op Buitenplaats Amerongen het bruidsgezelschap van Harold en José te gast. De mogelijkheid om de hele trouwdag op één locatie te vieren én de nabijheid van de prachtige Andrieskerk maakten onze buitenplaats tot de perfecte plek voor deze bruiloft.

Al vroeg in de ochtend arriveerden Harold en José in Amerongen om foto’s te maken op ons terrein. José: “Dat was echt top, ik vond het toen al helemaal leuk en dacht: als de dag nu voorbij is vind ik het ook goed. De fotografe was ook heel enthousiast over de locatie en het zijn prachtige foto’s geworden.” Terwijl het bruidspaar vervolgens foto’s maakte bij de Andrieskerk werden op de buitenplaats de daggasten ontvangen en voorzien van corsages. Het stralende bruidspaar werd vervolgens aan de poort van de buitenplaats met open armen ontvangen door de 40 daggasten, waarna een feestelijke lunch volgde in het Poortgebouw. José: “Er was genoeg zitgelegenheid, maar ook leuke statafels. Alles was mooi aangekleed en de kinderen konden op het gras spelen en mochten meerijden met de golfkarretjes, dat vonden ze helemaal geweldig.”

Na de lunch werden de foto’s van het bruidspaar met de daggasten en een groepsfoto gemaakt, natuurlijk met het schitterende Kasteel Amerongen op de achtergrond. Hierna vond het burgerlijk huwelijk plaats in de intieme Oranjerie. José: “En toen we de Oranjerie weer uitliepen stond de bruidstaart al buiten.” Het prachtige, zonnige terras van de Oranjerie was het toneel van een feestelijke toast en daarna was er voor het bruidspaar en de daggasten gelegenheid voor een rustig moment. Er was tijd voor felicitaties en cadeaus en er werd heerlijk gewandeld door de tuinen van de buitenplaats.

Verfrist en uitgerust nam iedereen aan het einde van de middag plaats aan de prachtig gedekte tafels in het Poortgebouw voor een 3-gangendiner. Alle gasten hadden van tevoren een keuze kunnen maken. José: “Dat was echt top geregeld. Alles werd tegelijkertijd opgediend aan de hand van de tafelschikking die we hadden gemaakt”. De bloemen van onze vaste leverancier vielen ook bijzonder in de smaak bij het bruidspaar en de gasten. De aanwezige kinderen werden niet vergeten: zij genoten van een heerlijk kindermenu en konden zich vermaken aan een gezellige tekentafel.

Na het diner trokken het bruidspaar en de daggasten naar de Andrieskerk, waar inmiddels ook de avondgasten waren gearriveerd. Met een dienst bezegelden Harold en José hun huwelijk. Daarna trok het hele gezelschap richting het Koetshuis voor een feestelijke receptie. Het mooie weer en de aankleding en inrichting van het Koetshuis zorgden voor een heerlijke ontspannen sfeer.

Terugkijkend op hun trouwdag hebben Harold, José en hun gasten vooral genoten van hoe ontspannen de dag verliep. Dat kwam door de ruim opgezette planning, het feit dat alles op één locatie kon plaatsvinden en door de medewerkers van Buitenplaats Amerongen. José: “Er was zo’n leuk personeel. Iedereen was erg aardig en heel kindvriendelijk. Toen er een knoopje van mijn jurk los ging kwam er meteen iemand aan met naald en draad: niets was teveel.”

In mei 2017 kwamen José en Harold voor het eerst op Buitenplaats Amerongen, tijdens hun zoektocht naar de perfecte trouwlocatie. Het paar was meteen verkocht. “Toen we er waren kon ik mijn energie al bijna niet bedwingen”, aldus José. Voor de perfectionistische bruid was het tijdens de voorbereiding een uitdaging om de organisatie van hun grote dag een beetje los te laten, maar een jaar na dat eerste bezoek kijkt het kersvers getrouwde paar met genegenheid terug op hun dag op Buitenplaats Amerongen: “Alles was zoals gehoopt, echt precies zoals ik het in mijn dromen had. We hebben zo’n geweldige dag gehad. Ik had niet kunnen denken dat het nog leuker was dan leuk!”

Zijn jullie benieuwd hoe jullie trouwdag er bij SWIJNENBURG | meet & celebrate uit zou kunnen zien? Lees dan de verhalen van de bruidsparen die jullie voorgingen en kom langs voor een bezoekje!