"Het was een warme avond, dus we waren vooral in die mooie tuin."

In mei 2017 was Buitenplaats Sparrendaal het decor van een bijzonder feest. Ter gelegenheid van hun 20-jarig huwelijksjubileum én de vijftigste verjaardag van zowel Eric als Joleen organiseerden zij een themafeest op onze Buitenplaats in Utrecht.

Compleet met 18e-eeuwse outfits voor alle gasten, cellisten op het terras en oud-Hollandse spelen in de parktuin ontvingen Eric, Joleen en hun drie dochters op een warme avond in mei 80 genodigden op onze Buitenplaats. Eric en Joleen kenden Sparrendaal al en hadden na een zoektocht via internet besloten dat het de perfecte locatie voor hun feest in 18e-eeuwse stijl was.

Joleen: “De gasten konden zich eerst verkleden. Beneden in de oude keuken stonden rekken met kleding en accessoires voor de dames en de heren konden boven in de Raadzaal een outfit kiezen”. Het thema was een leuke en ongedwongen manier om de verschillende gasten van het jarige én jubilerende stel met elkaar te laten mengen. Er waren familieleden, collega’s en vrienden van Eric en Joleen en vrienden en vriendinnen van hun dochters. “Vooral de meiden wilden heel graag eens zo’n mooie jurk aan, maar het verkleden viel bij alle gasten heel goed in de smaak”.

Het feest van Eric en Joleen begon rond 19.00 uur met taart en champagne, waarna de meeste gasten vanwege het mooie weer de tuin opzochten. “Het was een warme avond, dus we waren vooral in die mooie tuin. Daar hadden we allerlei oud-Hollandse spelen neergelegd en er waren twee cellisten die af en toe speelden”. Ondertussen werden de gasten verzorgd met drankjes en hapjes, die gretig aftrek vonden. Als aandenken werden er tijdens het feest foto’s gemaakt van alle gasten in hun kostuums.

Over het organiseren van hun verjaardagsfeest en huwelijksjubileum op Buitenplaats Sparrendaal waren Eric en Joleen erg enthousiast. De centrale ligging in Driebergen zorgde ervoor dat de meeste mensen niet ver hoefde te rijden. Enkele gasten bleven na het feest overnachten in de nabije omgeving. Aan de oudere gasten van het stel werd goed gedacht door de medewerkers van Sparrendaal. Joleen: “De lift in het pand moest van de buitenkant bediend worden, maar dat hielden de medewerkers heel goed in de gaten. En toen bleek dat de bistrostoeltjes in de tuin niet zo geschikt waren voor een paar oudere dames, werden er heel snel stoelen van binnen geregeld door het personeel.” Ook over de catering werd tijdens de voorbereiding goed met het stel meegedacht.

Het feest op Buitenplaats Sparrendaal was dus uiterst goed bevallen. “Zelfs zo goed, dat ik de 80e verjaardag van mijn moeder ook op Sparrendaal heb georganiseerd, met allerlei workshops in de verschillende zalen van het huis.”

Zijn jullie benieuwd hoe jullie feest er bij SWIJNENBURG | meet & celebrate uit zou kunnen zien? Lees dan de verhalen van anderen die jullie voorgingen en kom langs voor een bezoekje!