Feest

Judie en Marije

Afscheidsceremonie

Afscheidsceremonie

Huwelijk

Max en Jean-Pierre

Hoe een afscheidsceremonie bij SWIJNENBURG | meet & celebrate wordt georganiseerd kunt u lezen in onderstaand artikel, dat over ons werd gepubliceerd in het online magazine Differend.

De route ernaar toe is prachtig. Komend vanaf de Utrechtse Heuvelrug of het pontje over de Nederrijn, geniet je van Hollands schoon. Wanneer je bij de poort van Buitenplaats Amerongen arriveert, neemt het goede gevoel alleen maar toe. Deze locatie ademt een sfeer uit van natuur, nostalgie en gastvrijheid. Perfecte plek voor een afscheid. Maar mag dat ook?

“Jazeker. En of dat mag,” beaamt Peter-Paul Swijnenburg, directeur van Buitenplaats Amerongen. “Onze locatie leent zich daar uitstekend voor. In de Oranjerie kan je bijvoorbeeld een intieme ceremonie houden, in het Koetshuis een grootschalige condoleance en in het Poortgebouw de ontvangst, of een afsluitend familiediner.”

Terwijl we met Peter-Paul door de tuinen lopen, die de historische gebouwen op het landgoed met elkaar verbinden, vertelt hij over de filosofie van zijn team. “Wij willen graag maatwerk leveren. Niet alleen bij een huwelijk of zakelijk evenement, maar ook bij een afscheid. We proberen af te blijven van alles wat standaard is en vragen de familie hoe we de overledene in stijl gedenken kunnen. Waar hield de persoon van? Wat zou hij of zij graag gewild hebben? Hoe kunnen we die wens culinair vertalen?”

Dat Buitenplaats Amerongen al meerdere prijzen op het gebied van horeca en gastvrijheid gewonnen heeft, kunnen we ons tijdens de rondleiding goed voorstellen. De entree, de gebouwen, de tuinen, het ziet er allemaal zeer verzorgd uit. Tegelijkertijd blijkt uit het verhaal van Peter-Paul ook de liefde voor het vak en de gasten. Op de vraag of Peter-Paul een aansprekend voorbeeld geven kan, begint hij te stralen. “Hier in het dorp overleed een flamboyante man. Hij kende veel mensen en had van het leven goed genoten. De bespreking van zijn afscheid deed hij zelf. Samen met de sommelier zocht hij de wijn uit en met de chef-kok ging het gesprek over oesters en Italiaanse ham. Op de dag zelf was er een professionele spreker en na de ceremonie werd hij door familie en vrienden bij de poort uitgezwaaid. Heel bijzonder.”