Valkenieren en roofvogelworkshops

Het is indrukwekkend en bijzonder om roofvogels te zien, en al helemaal om ze aan te raken! Tijdens deze demonstratie en workshops op de Utrechtse Heuvelrug krijgt u de kans om verschillende roofvogels (en uilen) van dichtbij mee te maken.

Roofvogel demonstratie

Bij deze demonstratie ziet u een grote variëteit aan roofvogels met ieder hun eigen kenmerkende charme en specialiteit. De valkenier toont de verbazingwekkende snelheid van een op de loer jagende valk. Verder ziet u een woestijnbuizerd, arend, gier, sneeuwuil, kerkuil en een aantal oehoe’s. Bijzonder om te zien, maar nog bijzonderder als u ervaart hoe de vogels door uw benen vliegen of als ze op uw eigen arm zitten.

Duur demonstratie: 1 uur
Richtprijs vanaf 15 personen: € 750,- (excl. Btw)

Roofvogel workshop

Tijdens deze workshop gaat u zelf actief met de roofvogels aan de gang. U krijgt uitleg over
verschillende roofvogels en uilen en leert hoe u met ze kan vliegen. Vervolgens gaat u zelf onder begeleiding de dieren laten vliegen en terugkomen.

Duur workshop: 1 uur
Richtprijs vanaf 15 personen: € 850,- (excl. Btw)

Valkerij Workshop

Een unieke ervaring! Bij deze roofvogelworkshop leert de deelnemer hoe je een loer draait en een valkeniersknoop maakt. Ook wordt verteld over de roofvogels en hoe je omgaat met deze majestueuze dieren, om vervolgens over te gaan tot de vliegworkshop waarbij de deelnemer zelf de roofvogels op de hand krijgt en met ze zal gaan vliegen. De workshop eindigt met een vliegdemonstratie waarin de deelnemers zien hoe het geleerde door een professional in praktijk wordt gebracht. Een teambuildingsvariant van deze roofvogelworkshops is mogelijk, vraag naar de details.

Duur workshop: 2 uur
Richtprijs vanaf 15 personen: € 1.000,- (excl. Btw)

Alle workshops zijn mogelijk op Buitenplaats Amerongen en Buitenplaats Sparrendaal.