Tuinen Buitenplaats Amerongen

De historische gebouwen op Buitenplaats Amerongen zijn waardevol en schitterend, maar ze komen pas echt tot hun recht door de prachtige tuinen waarmee ze omringd zijn. De tuinen van Kasteel Amerongen hebben een lange en rijke historie.

De tuinen

De siertuin biedt het hele jaar door een sfeervol decor en prachtige plaatjes. In het voorjaar zijn de bloeiende stinsenplanten op het hele terrein een lust voor het oog. Vanaf mei bloeien de weelderige rododendrons langs de oprijlaan naar het kasteel. Daarna zijn de rozen aan de beurt. De hele zomer lang zijn de borders gevuld met bloeiende planten in allerlei geuren en kleuren. In de herfst kleuren de bladeren in de siertuin en in het parkbos aan de zuidkant van het Kasteel. Ook in de winter is de tuin de moeite van het bekijken waard: er heerst stilte en de winterse silhouetten van de bomen en struiken steken mooi af tegen de lucht. En kom zeker eens genieten van de sfeer op de Buitenplaats als er sneeuw gevallen is!

Historische Moestuin

De biologische moestuin is voor de koks van Restaurant Bentinck een geliefde bron van vele verse ingrediënten. De biologische moestuin wordt met liefde onderhouden aan de hand van een 6 –jarig vruchtwisselingschema: door de groenten steeds op een andere plaats te laten groeien wordt voorkomen dat de bodem uitgeput raakt. Tussen de groenten en kruiden groeien kleurige bloemen, ieder met hun eigen taak. De keuze van de bloemen is onder meer gebaseerd op het voorkomen van ziektes. Zo helpen de afrikaantjes om aaltjes te weren en bestrijdt witte alsem bepaalde schimmelsoorten. En natuurlijk trekken bloemen bijen aan: nodig voor de bestuiving van de planten.

Uw bijeenkomst in de tuin

Bij mooi weer kunnen wij vergaderingen, lunches, diners, borrels en andere programmaonderdelen naar buiten verplaatsen. Buiten vergaderen is een geweldige ervaring! Voor grote bedrijfsevenementen kunnen wij bovendien tentenaccommodaties plaatsen. Informeer zeker naar de mogelijkheden!