Rondleiding Buitenplaats Sparrendaal

Bent u op zoek naar een activiteit tijdens uw familiefeest, verjaardagsfeest of een andere feestelijke gelegenheid bij ons op locatie? Wat dacht u van een rondleiding voor het fascinerende landhuis Buitenplaats Sparrendaal. Wij kijken graag samen met u hoe we deze activiteit een feestelijk onderdeel maken van uw programma.

Rondleiding door Buitenplaats Sparrendaal

De algemene rondleiding door Buitenplaats Sparrendaal is geschikt voor een gemêleerd gezelschap. Naast een korte introductie en geschiedenis wordt een rondgang gemaakt door het gebouw waarbij zowel architectuur als de bewaarde, originele interieur elementen (zoals de gemarmerde lijsten, rococo decoraties en de uitbundige behangschilderingen) in de verschillende suites wordt toegelicht. Deze rondleidingen worden gegeven professionele gastdames en -heren van Sparrendaal.

Duur van de rondleiding: 45 minuten

Lezing en rondleiding

Voor de liefhebber! Tijdens een boeiende lezing van circa 1 uur zal een van de kunsthistorici van onze partner KLU in de (kunst)geschiedenis van Sparrendaal duiken. Er wordt aandacht besteed aan de kunsthistorische context van het pand. Waarom is Sparrendaal zo bijzonder? Wat is de bouwgeschiedenis en hoe zit het met de goed bewaarde schilderingen in het pand? Uiteraard volgt na de lezing een rondleiding van ca. 45 minuten door het pand, waarbij we de verschillende ruimtes bekijken en dieper in de betekenis van de schilderingen zullen duiken.

Duur lezing + rondleiding: 2 uur