Veelgestelde vragen

 • Waar kan ik parkeren?

  Bij al onze locaties kunt u gratis parkeren. Bij Buitenplaats Amerongen en Restaurant Bentinck vindt het parkeren plaats op ons eigen terrein en is er ruimte voor 100 voertuigen.

  Er is ook ruime parkeergelegenheid bij de Groene Entree (Burgwal, Amerongen). Van hieruit is het een prachtige wandeling van 15 minuten naar het kasteel.

 • Zijn jullie toegankelijk voor mindervaliden?

  De gebouwen en terreinen van Buitenplaats Amerongen zijn grotendeels gelijkvloers en wij beschikken over een mindervalidentoilet.

  Overlegt u bij twijfel even met ons: 0343 – 20 06 00.

 • Wat zijn de openingstijden?

  Voor zakelijke bijeenkomsten, particuliere feesten, huwelijken en condoleances openen wij het gehele jaar door, op reservering, onze poorten.

   

  Openingstijden kantoor

  Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur

  Op zaterdagen zijn wij vanzelfsprekend aanwezig voor bezichtigingen van de locatie. Dit kan alleen op afspraak vanwege lopende ontvangsten en feesten. Bel ons gerust om een afspraak te maken:

  SWIJNENBURG | meet & celebrate: 0343 – 20 60 00

  Buitenplaats Amerongen:                 0343 – 20 60 01

  Buitenplaats Sparrendaal:                0343 – 20 60 06

  Restaurant Bentinck:                       0343 – 20 60 02

  Openingstijden restaurant Bentinck

  Kijk hier voor de openingstijden van ons Restaurant Bentinck.

  Openingstijden kasteel Amerongen

  Kijk hier voor de openingstijden van Kasteel Amerongen.

 • We willen graag een bekende ons laten trouwen, is dit mogelijk?

  Bekijk de mogelijkheden voor het laten trouwen door een bekende op de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

 • Hoe kom ik bij jullie met het openbaar vervoer?

  Buitenplaats Amerongen en Restaurant Bentinck zijn bereikbaar via buslijn 50 vanaf station Driebergen-Zeist. U neemt lijn 50 richting Veenendaal of Wageningen. U stapt uit bij de halte ‘Dorp’ en wandelt bij de rotonde linksaf het oude dorp in, via de Nederstraat. Deze loopt wat af. Houd rechts aan, bij de T-splitsing (tegenover u ziet u een kapsalon) gaat u links, en dan wandelt u na ca. 100 meter rechts via het smeedijzeren hek richting Buitenplaats Amerongen.

 • Kan ik bij jullie terecht voor het boeken van rondleidingen in het kasteel of het landhuis?

  Wij regelen graag een rondleiding in Kasteel Amerongen als onderdeel van jullie zakelijke bijeenkomst, particuliere feest, of huwelijk. Voor een losse rondleiding door het kasteel kunnen jullie terecht bij Kasteel Amerongen, via telefoonnummer 0343 – 56 37 66.

 • Kan ik bij jullie overnachten?

  Op Buitenplaats Amerongen is het niet mogelijk te overnachten. Er bevinden zich wel meerdere overnachtingsmogelijkheden in de nabije omgeving.

 • Kunnen jullie een taxi voor ons regelen?

  Zeker. Wij werken samen met enkele taxibedrijven uit de regio. Kijk hier voor meer informatie over de taxibedrijven die jullie graag van dienst zijn.

 • Is het ook mogelijk om eigen catering te verzorgen op deze locatie?

  Het verzorgen van een eigen catering is niet mogelijk, maar we hebben een eigen team en een eigen professionele keuken die dit graag, en goed, voor u verzorgt!

 • Kunnen wij eigen techniek verzorgen?

  Eigen techniek verzorgen is mogelijk maar wel afhankelijk van de locatie. Wij werken geregeld met AV-leveranciers samen die eventueel de techniek voor u kunnen regelen.

 • Wat zijn de kosten voor een evenementlocatie?

  Kijk hier voor een compleet overzicht van de kosten per evenementenlocatie en ruimte hoeveel mensen er ontvangen kunnen worden. De kosten voor catering zijn niet inbegrepen.

 • Hoeveel mensen kan ik uitnodigen?

  Dit is afhankelijk van de locatie die u zou wensen. Kijk hier voor een overzicht per locatie en ruimte hoeveel mensen er ontvangen kunnen worden. U kunt 10% meer mensen uitnodigen dan dat de capaciteit toelaat, in verband met het aantal no shows.