Onze prachtige authentieke ruimtes.

De locaties op Buitenplaats Amerongen liggen verspreid door de prachtige 18e eeuwse tuinen rondom Kasteel Amerongen. De gebouwen zijn elk uniek en historisch, maar voorzien van een eigentijds en fris interieur.

 • Het Koetshuis

  Imposant gebouw met hoge zoldering

  Grandeur uit haar verleden is behouden

  Het Koetshuis uit circa 1900 bood vroeger onderdak aan de verzameling koetsen van de adellijke families die het Kasteel bewoonden. Nu is het uitermate geschikt voor het houden van diners, recepties en feestavonden voor gezelschappen tot 230 personen. Op maandagen kan het Koetshuis in combinatie met de Stallen (restaurant Bentinck) worden gebruikt voor grote feesten (tot 350 personen).

  Het imposante gebouw met hoge zoldering bestaat uit twee ruimtes, die van elkaar gescheiden worden door de immense originele ensuite deuren. Het gebouw heeft een prachtige eigentijdse uitstraling en aan de voorzijde ligt een fraai terras.

  In het Koetshuis beschikken jullie over een uitstekende geluidsinstallatie met microfoon, een vaste laser beamer voor perfect kleurrijk en krachtig beeld met een breedbeeldprojectiescherm (4,5 m x 2,5 m) en een katheder voor speeches. Het gebouw is voorzien van airconditioning en heeft een eigen bar en een ruim, eigen terras. Uiteraard beschikt jullie gezelschap overal over gratis Wifi. Afhankelijk van het programma en het aantal gasten kan op maandagen Restaurant Bentinck worden gebruikt als extra feestruimte.

  Theater Plechtigheid Receptie Diner Informeel diner Feest
  Koetshuis 250 200 150 250 150 200 225
  Terras 90 0 0 120 0 0 0
 • Het Poortgebouw

  Stoer pand uit de zeventiende eeuw

  Moderne faciliteiten

  Het Poortgebouw op Buitenplaats Amerongen is een uitstekende locatie voor diners en recepties voor gezelschappen van 20 tot 130 personen. Op de begane grond geven grote openslaande deuren toegang tot een riant terras.

  Vroeger was dit de controlepost van Kasteel Amerongen en werd het gebouw gebruikt als wagenberging, kleine paardenstal en koetsierswoning. Nu beschikt u in het Poortgebouw over twee grote zalen, twee kleine zalen en een groot terras.

  Op de begane grond vind je de sfeervolle wagenberging met terras en de hoge opkamer. Op de bovenverdieping vind je de voormalige hooizolder, gekenmerkt door een imposante balkenconstructie en een volledig houten kap. De tweede zaal boven is de balkenkamer.

  In het Poortgebouw beschikken jullie over een uitstekende geluidsinstallatie en vaste beamers en projectieschermen in de zalen op de eerste verdieping (de hooizolder en de balkenkamer). Deze ruimtes hebben wij tevens voorzien van luchtbehandeling. Op de begane grond vind je de bar in de oude wagenberging en een ruim, eigen terras. Uiteraard beschikt jullie gezelschap overal over gratis Wifi.

  Plechtigheid Receptie Feest Informeel diner
  Wagenberging 100 0 130 0 100
  Terras 150 0 150 0 120
  Hoge opkamer 14 0 0 0 0
  Hooizolder 135 0 0 0 0
 • Paviljoen | Noordereiland

  Midden in de natuur!

  Robuuste stretchtent op bamboepalen

  Deze zandkleurige stretchtent staat op het Noordereiland. Met rondom uitzicht en middenin het groen is dit een unieke plek.

  Na een ontvangst in een van de panden wandelen de gasten door de tuinen van het kasteel naar het paviljoen. Hier kunnen (creatieve) subsessies plaatsvinden, verschillende buiten activiteiten maar net zo gemakkelijk plaatsen we hier een theateropstelling.

  Theateropstelling
  170 150
 • Tuinen

  Buiten trouwlocatie

  Met uitzicht op het kasteel

  Op verschillende plekken in de historische tuinen van Buitenplaats Amerongen kan de ceremonie buiten plaatsvinden. Het uitzicht op Kasteel Amerongen maakt het perfecte plaatje compleet.