Kerkelijk huwelijk

Bij Buitenplaats Amerongen en Buitenplaats Sparrendaal zijn er diverse kerken in de omgeving te vinden voor een kerkelijk huwelijk. De trouwlocaties van SWIJNENBURG | meet & celebrate liggen allen op loopafstand van een kerk.

Kerken in de buurt

Wanneer je trouwt op Buitenplaats Amerongen is dat de Andrieskerk: een laatgotische kerk met prachtig lichtgroen geschilderde banken. Bijzonder zijn de originele rouwschilden aan de muren. Zij zijn van de adellijke families die Kasteel Amerongen in het verleden bewoonden. Jullie kunnen je eigen priester of dominee de inzegening laten begeleiden. Voor meer informatie, een bezichtiging of het nagaan van beschikbaarheid kun je bellen met de koster van de Andrieskerk, de heer H. van Alfen: 0343 45 43 08.

Trouwen jullie op Buitenplaats Sparrendaal? Dan kunnen jullie voor de kerkelijke inzegening terecht bij de Rooms-katholieke Sint Petrus’ Bandenkerk. Deze 19e eeuwse kerk is de enige in Nederland die is gebouwd in de empirestijl. Petrus van Oosthuyse en zijn vrouw Margaretha de Jongh, die Buitenplaats Sparrendaal bewoonden, lieten deze kerk zelf bouwen.

Voor een protestantse inzegening lopen jullie vanaf Buitenplaats Sparrendaal naar de Protestantse Grote Kerk. De kerk is opnieuw gebouwd in 1928, maar al in 1428 stond op deze plaats midden in het dorp de Catherijnekapel.

Hebben jullie een andere religieuze achtergrond, informeren we jullie graag over de mogelijkheden in de omgeving EN op onze eigen locaties.

achtergrond
schets

Geïnteresseerd in jullie trouwdag bij ons?

Wij gaan te allen tijden zorgvuldig met uw gegevens om en zullen deze nooit doorverkopen aan derden.