18 februari 2019

Franse Chansons Aubrey Snell – 7 april

Piaf en Brel in concert

Terug in de tijd, de jaren 50, 60 en 70 uit de vorige eeuw. Dat waren de hoogtijdagen van het ‘traditionele’ Franse chanson met artiesten als Piaf, Brel en Barbara. Het Franse chanson blijft ook in onze tijd nog heerlijk om naar te luisteren, dankzij de melancholieke teksten en mooie melodieën. Nummers als “sous le ciel de Paris”, “les feuilles mortes” of “une belle histoire” klinken nog steeds bekend in het gehoor. Je waant je tussen de Franse wijngaarden, genietend van een heerlijk glas bordeaux.

Op 7 april om 15:00 in Buitenplaats Sparrendaal is het vijfde concert uit de reeks van Concertserie Sparrendaal met Franse chansons. Deze worden vertolkt door zangeres Caroline Erkelens, saxofoniste Aubrey Snell en pianiste Nettie Krull. Drie Nederlandse muzikanten die hun sporen in de muziek al ruimschoots hebben verdiend, en die ter gelegenheid van deze concertserie de kaaskopjes bij elkaar hebben gestoken. Zij gaan u  laten genieten van chansons waarvan sommigen ook in Nederlanse vertaling zijn bijgeschreven in het archief der onvergetelijke liederen, zoals “een vriend zien huilen” van Herman van Veen (naar “voir un ami pleurer” van Jacques Brel). Kortom: een middag Franse melancholie om je heerlijk aan te warmen tijdens de koude februarimaand!

Concertserie Sparrendaal – Het vijfde concert van dit seizoen

Muziek klinkt altijd mooier in een monument. Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen biedt een podium aan bijzondere concerten van hoge kwaliteit. Dat varieert van romantische muziek tot Tango en van ‘n kerstconcert tot familieconcert. Rode draad is dat de saxofoon altijd een rol in de muziek speelt. Kom vooral luisteren en ontdek de veelzijdigheid van dit instrument en de schoonheid van dit monument!

Caroline Erkelens  – Zang en gitaar

Aubrey Snell – Saxofoon

Nettie Krull – Piano

Algemene informatie

Zondag7 april om 15:00 uur in Buitenplaats Sparrendaal, Hoofdstraat 89 Driebergen-Rijsenburg

Kaarten via : sparrendaalconcerten@gmail.com of 06 28 91 74 52

Kaarten p.p. €25,00 inclusief één consumptie

Voor meer informatie: www.aubreysnell.nl