Kies de ceremonie die bij jullie past

Voor de wet trouwen met een ambtenaar van de gemeente

Jullie leggen de trouwlocatie, de datum en het tijdstip vast bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Jullie kunnen bij de gemeente een voorkeur uitspreken wie je als trouwambtenaar wilt hebben, dit kan via de website van gemeente Utrechtste Heuvelrug Met de gemeenteambtenaar maak je enkele weken voor de bruiloft een afspraak om de trouwplechtigheid door te spreken. Je betaalt, naast de locatiehuur van het Koetshuis of Buitenplaats Sparrendaal, de gemeenteleges voor het opmaken van de trouwakte en de begeleiding van de trouwambtenaar.

Voor de wet trouwen met een zelfstandig trouwambtenaar / ceremoniespreker

Bij de Gemeente Utrechtse Heuvelrug leggen jullie de trouwlocatie (Oranjerie, Koetshuis, Buitenplaats Sparrendaal), datum en tijdstip vast. Jullie kunnen bij de gemeente aangeven dat je een eigen trouwambtenaar of ceremoniespreker wilt aanstellen voor jullie huwelijk. Je maakt een afspraak met de zelfstandig trouwambtenaar direct na het eerste contact om te zien of iemand bij jullie past. Je betaalt, naast de locatiehuur, de gemeenteleges, de extra kosten voor benoeming voor een dag van de zelfstandig trouwambtenaar en de kosten die de trouwambtenaar in rekening brengt.

Voor de wet trouwen op een ander tijdstip en een ceremonieel huwelijk met een zelfstandig trouwambtenaar

Jullie kunnen ervoor kiezen om op een ander moment in een andere gemeente voor de wet te trouwen. Op de grote dag van jullie huwelijksfeest (dat kan dan ook op zondagen of feestdagen!) begeleidt een zelfstandig trouwambtenaar jullie ceremoniële huwelijk. Je maakt een afspraak met de zelfstandig trouwambtenaar direct na het eerste contact om te zien of iemand bij jullie past.

Je betaalt de leges voor de gemeente waar jullie het officiële huwelijk hebben. Daarnaast betaal je, naast de locatiehuur van de Oranjerie, het Koetshuis, of Buitenplaats Sparrendaal, de zelfstandig trouwambtenaar voor een ceremonieel huwelijk.