''Het kostte veel energie en het was echt spannend, maar het is ontzettend gaaf als het dan helemaal lukt.''

Met onze prachtige locaties en indrukwekkende lijst van evenementen en bruiloften zal het u niet verbazen dat de medewerkers van Swijnenburg met een grote glimlach op hun werk verschijnen. Zo ook Vincent Stapper, die sinds 2016 als accountmanager bij ons werkt.

De werkdag van Vincent

Bij Swijnenburg ziet geen dag er hetzelfde uit: elk evenement is anders. Toch kan Vincent wel een beeld schetsen van zijn gemiddelde werkdag: “Ik heb heel veel afspraken. Doordeweeks zijn het vooral zakelijke afspraken: bijvoorbeeld een locatiebezoek naar aanleiding van een offerte. Dan loop ik samen met de klant door de panden en spreken we details af. In het weekend zijn het de aankomende bruidsparen: paren die elkaar net gevraagd hebben en bezig zijn met de eerste plannen. We bekijken samen de locatie en bespreken de mogelijkheden en dat ga ik dan verder voor ze uitwerken.”

Vincent brengt de meeste tijd door op Buitenplaats Amerongen: “Dat blijft toch onze thuisbasis. Daar zijn de meeste collega’s aanwezig, de keuken is daar en de chef is daar. We zijn allemaal ook één dag in de week op Buitenplaats Sparrendaal te vinden. Het is een heel leuke locatie; wat kleinschaliger -één pand- en je hebt het exclusief voor jezelf. Erg leuk om te doen.”

Vincent is lid van het sales-team en heeft binnen dat team een speciale rol: “Ik ben degene in het team die de bijzondere evenementen oppakt. Zakelijke evenementen waarbij bijvoorbeeld tenten opgebouwd moeten worden, waar veel gasten komen, of langdurige evenementen. Ik heb die rol vanwege mijn achtergrond als producent van grote evenementen bij Stichting Opkikker.”

Een van meest memorabele evenementen die Vincent bij Swijnenburg mocht voorbereiden was de ledendag van het Nederlands Blazersensemble op Buitenplaats Amerongen. “We hebben twee grote tenten gebouwd op het terrein en de hele dag waren er zo’n 150 muzikanten aan het repeteren. Daarnaast hadden we in de tuinen van het kasteel allerlei foodtrucks neergezet, waar het hele gezelschap de dag afsloot. Dat was super bijzonder.”

Dat zelfs de professionals van Swijnenburg wel eens wat zenuwen hebben, bleek tijdens de voorbereiding van een groot evenement voor autofabrikant Volkswagen. Op Buitenplaats Amerongen werd een nieuw model gepresenteerd. Vincent: “We moesten daar twee grote tenten voor bouwen, maar de vloerdelen daarvoor waren zo zwaar dat ze één voor één over de oprijlaan en de bruggen moesten. Uiteindelijk heeft het gestaan en zag het er fantastisch uit. Het kostte veel energie en het was echt spannend, maar het is ontzettend gaaf als het dan helemaal lukt.”

Achter de schermen werkt er natuurlijk een heel team aan elk evenement. Vincent: “We hebben één keer in de week een vast overleg met onze chef kok om alle culinaire zaken af te stemmen. Een week voor elk evenement hebben we overleg met de gastvrouwen en -heren die het evenement gaan uitvoeren op de dag zelf. Zij houden me echt scherp, omdat ze elk evenement super goed willen uitvoeren en op alle details letten.”

Het leukste aan werken bij Swijnenburg? “Dat we met z’n allen keihard werken om er elke dag weer iets tofs van te maken. We hebben een jong team en ook al mopperen we wel eens tegen elkaar: als de klant er is zullen we er altijd met een lach staan en er keihard aan werken om er een top evenement van te maken. Ik vind dat ontzettend bijzonder: dat van laag tot hoog iedereen zich keihard inzet als het erop aankomt. Aan onze inzet zal het nooit liggen!”

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van onze locaties en de ervaringen van anderen? Lees er alles over in deze cases en verhalen.