Netwerkbijeenkomst

Nedbricks

Kennismaken met

Annemarie Jansen-Straatman

Ledenvergadering

NVZ

"Ik organiseer altijd leuke, bijzondere evenementen en het is leuk om daar deel van uit te mogen maken."

Eén van de vaste aanspreekpunten voor zakelijke klanten en aankomende bruidsparen is onze accountmanager Annemarie. Van congres tot droomhuwelijk: zij draait er haar hand niet voor om. Benieuwd waar zij energie van krijgt en hoe haar werkdag eruitziet? U leest het in dit blog.

Wie is Annemarie?

Annemarie volgde haar opleiding aan de Hotelschool in Den Haag en werkte een tijdje voor de stichting Doe een wens. “Daarna ben ik de hotellerie in gegaan en heb ik gewerkt bij The Grand in Amsterdam en het Hilton in Soestduinen. Ik werk inmiddels alweer 7 jaar bij Swijnenburg, dat is al best een tijdje.”

Annemarie heeft een natuurlijke drive om behulpzaam en gastvrij te zijn en krijgt er veel energie van als ze een goede klik heeft met haar klanten: “Dat kan een bruidspaar zijn, maar ook een zakelijke klant. Door die goede klik krijg je meer informatie van je klanten, weet je beter wat ze willen en kun je net dat stapje extra doen. Vooral bij een huwelijk heb je diepgaand contact met je klanten. Dan doe ik er alles aan om erachter te komen wat de drijfveren van het bruidspaar zijn. Het is een groot evenement en een bruidspaar gaat er natuurlijk van uit dat je alles naar wens voor ze regelt.”

De werkdag van Annemarie

“Op mijn werkdag beantwoord ik veel telefoontjes en e-mails over huwelijken en evenementen en geef ik rondleidingen aan mogelijke klanten. Het is heel ad hoc: als je ’s ochtends je dag hebt ingedeeld kan er plotseling iets voorbij komen dat op stel en sprong moet gebeuren. Ik ben inmiddels heel goed geworden in prioriteiten stellen en het herindelen van mijn werkdag.”

Annemarie organiseert veel bruiloften op onze locaties. “We proberen er altijd voor te zorgen dat een bruidspaar één vast aanspreekpunt heeft in het hele voortraject. Op de dag dat een aankomend bruidspaar voor het eerst bij ons komt, probeer ik ze meteen al goed te leren kennen en zoek ik naar raakvlakken waardoor we het goed met elkaar kunnen vinden. Ik geef een rondleiding over de locatie waar we zijn en als we daarna gaan zitten laat ik het paar vertellen wat ze belangrijk vinden. Op basis daarvan maak ik een goede offerte voor hen.”

Het ene bruidspaar is het andere niet, en Annemarie past haar aanpak hier graag op aan: “Sommige stellen komen met een checklist van wat er wel en niet kan: hoeveel mensen kunnen hier eten, en voor hoeveel mensen kun je hier een feest geven? Andere stellen lopen juist de hele tijd hand in hand en mijmeren over hoe mooi het allemaal is. Dan weet je dat zo’n paar veel meer op basis van gevoel een beslissing zal nemen.”

De huwelijksdag zelf wordt begeleid door een van onze event managers. Annemarie probeert altijd even langs te komen tijdens de borrel of een ander felicitatiemoment. Na afloop van het huwelijk evalueert ze samen met de event manager hoe alles is gegaan en neemt ze nog contact op met het vers gehuwde paar.

Ondanks dat ze al zeven jaar evenementen bij Swijnenburg organiseert, blijft het werk Annemarie uitdagen. Enkele evenementen herinnert ze zich nog goed: “Bijvoorbeeld één van de eerste huwelijken die ik organiseerde. Dat was voor een bruidspaar dat zelf ook in de horeca werkte. Zij wisten precies waar je van tevoren op moet letten en wat er op zo’n dag allemaal voor je gedaan wordt. Niet alleen door de manager, maar ook door de afwasser en degene die tot drie uur ’s nachts nog aan het opruimen is, na een werkdag van 16 of 17 uur. Zij hebben iedereen achteraf heel uitgebreid bedankt en kwamen een jaar later nog eens terug, met hun pasgeboren kindje.”

Het mooie aan werken bij Swijnenburg? Annemarie: “We werken in een bijzondere omgeving en de teamsfeer is heel fijn. Ik organiseer altijd leuke, bijzondere evenementen en het is leuk om daar deel van uit te mogen maken.”

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van onze locaties en de ervaringen van anderen? Lees er alles over in deze cases en verhalen.