Buitenactiviteiten Utrechtse Heuvelrug

Onze buitenactiviteiten

Schermen

Schermen is leuk, stijlvol en laagdrempelig, de beleving is groot en iedereen kan het. Hierdoor is schermen een leuke mogelijkheid voor buitenactiviteiten. Het schermen leent zich uitstekend als metafoor voor de werksituatie en is bovendien een bijzondere beleving. Regels, afspraken maken, etiquette, samenspel, aanvallen, verdedigen, de juiste techniek e.d. Voorafgaand aan de dag kunnen de doelstellingen worden bepaald, middels een intakegesprek met onze scherminstructeur.

Het programma start met een korte inleiding. Hierbij wordt de geschiedenis van de schermsport toegelicht en krijgen de deelnemers uitleg over de verschillende disciplines. Iedere deelnemer krijgt vervolgens een sabel, handschoen, masker en vest. De workshop eindigt met een spectaculaire finale!

Duur van de workshop: ongeveer een uur, in overleg

Mogelijk op Buitenplaats Amerongen en Buitenplaats Sparrendaal.

Natuurwandeling

Onder begeleiding van een gids wordt vanuit Buitenplaats Amerongen een wandeling gemaakt door de Amerongse Bovenpolder, gelegen rondom Kasteel Amerongen. Deze uiterwaard strekt zich uit van Elst tot Amerongen. Het natuurgebied wordt begraasd door halfwilde paarden (Koniks) en runderen (Galloways). Tijdens deze wandeling vertelt de gids over de flora en fauna in het gebied, maar ook over de cultuurhistorie.

Duur wandeling: 2 uur

Kledingadvies: Casual, wandelschoenen

Het is ook mogelijk de wandeling een cultureel karakter te geven waarbij de nadruk ligt op de invloed van de diplomatieke familie van Kasteel Amerongen op het dorp en de omgeving. Vraag naar de mogelijkheden.

Rondleiding door de tuinen van Buitenplaats Amerongen

Met deze lezing, gevolgd door een wandeling door de tuinen van Buitenplaats Amerongen, kunt u op boeiende wijze kennismaken met de tuin en haar geschiedenis. U beleeft een virtuele historische tuinreis met unieke beelden van tuinontwerpen van 4 eeuwen uit de Adelsbibliotheek van het kasteel. Daarbij ontmoet u ook de bewoners die daadwerkelijk grote veranderingen in de tuin hebben gerealiseerd. Deze presentatie duurt ongeveer 30 minuten. Na afloop hiervan wordt uw reis onder begeleiding in de kasteeltuin voortgezet.

De tuin maakt deel uit van Kasteel Amerongen. Deze tuin vertelt vier eeuwen tuingeschiedenis, namelijk van de Renaissance, Barok, De Landschapsstijl en een Gemengde tuinstijl. De tuin vormt als blikvanger een belangrijk onderdeel van Kasteel Amerongen.

Duur van de wandeling: 1 uur en met aanvullende lezing 1,5 uur

Valkenieren en roofvogelworkshops

Het is indrukwekkend en bijzonder om roofvogels te zien, en al helemaal om ze aan te raken! Tijdens deze demonstratie en workshops krijgt u de kans om verschillende roofvogels (en uilen) van dichtbij mee te maken.

Er zijn verschillende varianten:

Roofvogel demonstratie

Bij deze demonstratie ziet u een grote variëteit aan roofvogels met ieder hun eigen kenmerkende charme en specialiteit. De valkenier toont de verbazingwekkende snelheid van een op de loer jagende valk. Verder ziet u een woestijnbuizerd, arend, gier, sneeuwuil, kerkuil en een aantal oehoe’s. Bijzonder om te zien, maar nog bijzonderder als u ervaart hoe de vogels door uw benen vliegen of als ze op uw eigen arm zitten.

Duur demonstratie: 1 uur

Mogelijk op Buitenplaats Amerongen en Buitenplaats Sparrendaal.

Roofvogel workshop

Tijdens deze workshop gaat u zelf actief met de roofvogels aan de gang. U krijgt uitleg over verschillende roofvogels en uilen en leert hoe u met ze kan vliegen. Vervolgens gaat u zelf onder begeleiding de dieren laten vliegen en terugkomen.

Duur workshop: 1 uur

Mogelijk op Buitenplaats Amerongen en Buitenplaats Sparrendaal.

Valkerij Workshop

Een unieke ervaring! Bij deze roofvogelworkshop leert de deelnemer hoe je een loer draait en een valkeniersknoop maakt. Ook wordt verteld over de roofvogels en hoe je omgaat met deze majestueuze dieren, om vervolgens over te gaan tot de vliegworkshop waarbij de deelnemer zelf de roofvogels op de hand krijgt en met ze zal gaan vliegen. De workshop eindigt met een vliegdemonstratie waarin de deelnemers zien hoe het geleerde door een professional in praktijk wordt gebracht. Een teambuildingsvariant van deze roofvogelworkshops is mogelijk, vraag naar de details.

Duur workshop: 2 uur

Mogelijk op Buitenplaats Amerongen en Buitenplaats Sparrendaal.

Boogschieten

In de tuinen staan professionele boogopstellingen voor uw gezelschap klaar. Na een korte introductie en een gedegen instructie schieten de deelnemers op het blazoen. Doordat er ruim voldoende opstellingen worden geplaatst, kan er veel worden geschoten.

Duur workshop: 1 uur, in overleg

Mogelijk op Buitenplaats Amerongen en Buitenplaats Sparrendaal.

Solextour

Tijdens de solex tourtocht wordt u met een gids over de mooiste weggetjes van de Utrechtse Heuvelrug gestuurd. U gaat rijden door de bossen en over rustige en rustieke landweggetjes. Bij deze tochten verplaatst u zich van punt naar punt.

Gedurende de kastelenroute, die bij Buitenplaats Amerongen start, gaat u door plaatsjes als Doorn, Langbroek en Leersum. U hoeft geen helm te dragen dus kunt u meer genieten van de omgeving.

Duur solextour: 1,5 – 2 uur

Schapendrijven
Demonstratie schapendrijven

De demonstratie schapendrijven geeft een goed beeld wat de samenwerking is tussen Border Collie en mens en hoe zij er samen voor kunnen zorgen dat de schapen die kant op gaan die zij graag willen. Tijdens de demonstratie Schapendrijven met Border Collies laten we u diverse honden zien van verschillende leeftijden en van verschillend trainingsniveau. Hoe trainen wij nou een Border Collie en wat maakt een hond nou een tophond voor de topsport? Het is bijzonder, indrukwekkend en soms zelfs spectaculair om te zien hoe intelligent de Border Collie is. De demonstratie wordt gegeven door professionals uit de topsport en zij zullen u vol passie laten hoe het schapendrijven werkt.

Een demonstratie schapendrijven is zeer geschikt voor diverse evenementen, fairs, beurzen, open dagen, familiedag of zelfs als vergaderbreak. Maar het kan ook heel goed ingezet worden als publiekstrekker of als kick-off van een prachtig evenement. De demonstratie kan voor kleinere groepjes worden gedaan, maar ook op grote evenementen voor een ongelimiteerd aantal personen.

Een ware belevenis!

Duur demonstratie: 30 minuten

Mogelijk op Buitenplaats Amerongen en Buitenplaats Sparrendaal.

Workshop schapendrijven

Teambuilding is een manier om als team effectiever te leren functioneren, maar ook een manier om met meer plezier met elkaar samen te werken. Wilt u op een buitengewoon originele manier als groep inzicht krijgen in uw communicatieve vaardigheden, stijl van leidinggeven/ontvangen en manier van samenwerken? Of wilt u uw relaties een buitengewoon bijzondere belevenis aanbieden? Of wilt u een heerlijk ontspannen uitje met uw collega’s in de buitenlucht? De workshop bestaat uit diverse onderdelen: een indrukwekkende demonstratie en werken met schapen op verschillende uitdagende manieren en het grote finalespel.

Na de demonstratie worden de deelnemers in groepjes verdeeld. De groepjes gaan bij toerbeurt de uitdaging aan om de schapen behendig over een parcours te drijven. De schapen dienen hierbij als een prachtige spiegel voor de signalen die de deelnemers hen geven! Top-samenwerking is een must voor het welslagen van deze opdracht.

Duur workshop: 1,5-2 uur

Mogelijk op Buitenplaats Amerongen en Buitenplaats Sparrendaal.

Workshop hondenspiegelen

Hondenspiegelen is een bijzondere activiteit waarbij u de kans krijgt om, via het gedrag dat u oproept bij een hond, een heldere kijk te krijgen op uw eigen gedrag. Wilt u op een  buitengewoon originele manier inzicht krijgen in uw persoonlijke effectiviteit? Of wilt u uw relaties een buitengewoon bijzondere belevenis aanbieden? Of wilt u een heerlijk ontspannen uitje met uw collega’s in de buitenlucht?

Het Hondenspiegelen is een uitstekende metafoor om onder andere de elementen van het begrip communicatie maar ook van leidinggeven in een ongewone context te onderzoeken: heerlijk in de buitenlucht met dieren in plaats van binnen in een kantoor. De diepgang van de workshop wordt in overleg met u bepaald.

Inhoud van de activiteit

De workshop bestaat uit diverse onderdelen: een introductie over roedelgedrag van honden en welke rollen de verschillende roedelleden daarin vervullen. Een korte demonstratie over interactie tussen mens en hond. Vervolgens kiest iedere deelnemer zijn of haar hond uit onze roedel. Die keuze kan gebaseerd zijn op de uitdaging die je er in ziet om juist met díe hond samen te gaan werken, dan wel een stukje herkenning en vertrouwen. Daarna gaan we op zó’n manier contact leggen dat de hond opdrachten voor je wil uitvoeren. Deze opdrachten zijn in het begin eenvoudig, maar worden steeds ingewikkelder waarbij afleidingsfactoren een steeds grotere rol gaan spelen.

De workshop Hondenspiegelen eindigt met een bijzonder en uniek spel waarbij alle deelnemers met hun hond de ultieme challenge aan gaan! Alle elementen die tijdens de workshop de revue zijn gepasseerd, zullen voorbij komen.

Duur workshop: 1,5 uur

Mogelijk op Buitenplaats Amerongen en Buitenplaats Sparrendaal.

achtergrond
schets

Geïnteresseerd in de mogelijkheden bij SWIJNENBURG meet & celebrate?

Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je!

Wij gaan te allen tijden zorgvuldig met uw gegevens om en zullen deze nooit doorverkopen aan derden.

Bekijk onze andere mogelijkheden