21 april 2020

Zo decoreer je jullie winterbruiloft

Een winterwedding! Waarschijnlijk niet hetgeen het eerste in jullie opkomt als jullie besluiten om te gaan trouwen, maar zeker meer dan de moeite waard om in overweging te nemen, is trouwen in de winter. Een winterwedding is eigenlijk misschien zelfs nog wel romantischer dan een bruiloft in de zomer.

Tover de winterse kou om in warme sferen met bijvoorbeeld romantische kaarsen, knusse kleedjes en wie weet misschien zelfs wel sfeervolle sneeuwvlokken. En wat is nou een mooiere setting voor je fotoshoot dan een besneeuwd landgoed? Hoe fijn is het daarnaast dat je al vooraf weet dat je hele bruiloft weersonafhankelijk is, aangezien je geen rekening hoeft te houden met verschillende weerscenario’s.  Kortom, reden genoeg om elkaar het jawoord te geven in de winter. We delen dan ook graag onze inspiratie voor de decoratie van de ultieme winterbruiloft met jullie.

Buitenplaats Amerongen

Winterse warmte

Ook al is het in de winter buiten vaak koud en donker, des te gemakkelijker is het om het binnen juist warm en sfeervol te maken. Met kaarsen en lichtjes creëer je al snel een warme romantische sfeer en deze komen op donkere dagen juist het mooist tot hun recht. Denk aan grote vazen met kaarsen in verschillende hoogtes aan het gangpad bij de ceremonie, chique kandelaren op de dinertafels, een reeks van kaarsen in verschillende hoogtes in het midden van de lange dinertafels en knisperende fakkels bij de entree en op de terrassen. Ook jullie gasten kunnen wel wat extra warmte gebruiken, dus kleed daarnaast de locatie aan met cosy kleedjes voor een extra knusse sfeer.

Winterse catering

Ga voor een extra warm welkom en ontvang jullie gasten met een sfeervol aangeklede hot chocolate bar buiten op het terras. Laat gasten hun eigen warme chocolademelk samenstellen met diverse soorten toppings en bijvoorbeeld rum en baileys voor degene die nog nét even wat extra behoefte hebben aan opwarming. Een leuk extra wow-momentje voor de kids is om ze marshmallows te laten roosteren. Daarnaast doen winterse theesoorten met diverse garneringen of glühwein met bijvoorbeeld sinaasappel, steranijs, kaneel & kruidnagel het ook altijd goed als ontvangstdrankje bij een winterwedding. Als toost is een winterse cocktail in een feestelijke flute, gegarneerd met een dennentakje bijvoorbeeld een leuk alternatief voor de standaard bubbels. Maak het vervolgens helemaal af door te kiezen voor een een naked cake als bruidstaart, gedecoreerd met winterse dennentakjes, dennenappeltjes, blauwe besjes, bramen, bordeaux rode bloemen en eventueel wat poedersuiker voor een magische winterse touch.

Winterse kleuren

Winterse kleuren zijn over het algemeen diepe, warme kleuren. In principe is rood de traditionele kleur voor een winterbruiloft. Maar een mooie warmere variant daarop is Burgundy. Deze wijnrode knalkleur is helemaal hip op de winterbruiloften van tegenwoordig en goed te combineren met blush of beige. Daarnaast staan ook donkergroen en marineblauw bekend om hun warme looks. Combineer deze kleuren met warmwit en details van fonkelend zilver of goud en het geeft het geheel gegarandeerd een gezellig en knus gevoel. Ook wit is echt een winterse kleur, helemaal als jullie voor een ware winter wonderland feeling willen gaan. De combinatie van wit met zilver zal het geheel haast sprookjesachtig aandoen. Qua kleur valt er bij een winterbruiloft dus genoeg te kiezen en te combineren.

Winterse tafeldecoratie

Maak de locatie tot slot betoverend mooi met prachtige winterse tafeldecoratie. Om de winterse looks hierin terug te laten komen, kan je het best voor natuurlijke materialen gaan. Materialen als hout, dennenappels, rozemarijntakjes en dennentakken geven de zaal namelijk meteen een warme en gezellige look. Plaats op de tafels in de ontvangst- en borrelruimte bijvoorbeeld ronde houten boomstammen met een combinatie van kaarsen en bloemvaasjes. Kies voor de styling van de dinertafels één van bovengenoemde kleurencombinaties uit en drapeer bijvoorbeeld een donkergroen doek als tafelloper over het midden van de met linnen bedekte tafels en stijl het geheel af met gouden kaarsenstandaards en bloemen in de kleuren warmwit en groen. Leg vervolgens op alle servetten een kaneelstokje met een naamkaartje eraan, vergezeld door een dennentakje. Maak jullie winterse tafelstyling helemaal af door ook de menukaarten met de rest door deze in dezelfde winterse stijlen te laten drukken.