Trouwlocatie voor in de winter

06 oktober 2022

Winterwedding; doen of niet?

Bij Swijnenburg verwelkomen we de meeste bruidsparen in de zomer: een mooie ceremonie buiten, in de zon, en tot laat dansen, borrelen en de liefde vieren. De winter is koud, grijs en donker, wordt althans gedacht. Maar niets is minder waar. De winter is juist een magisch seizoen. Een periode waarin we de kou omtoveren in warme sferen met romantische kaarsen, kleedjes en wie weet zelfs sfeervolle sneeuwvlokken! Met deze winterse inspiratie creëren jullie de ultieme winterbruiloft.  

       

       

Winterse aankleding 

Buiten worden de paden verlicht met fakkels en met lichtjes creëer je een warme romantische sfeer. Denk bijvoorbeeld aan grote vazen met kaarsen in verschillende hoogtes aan het gangpad bij de ceremonie of een reeks van kaarsen in het midden van de lange dinertafels. Daarnaast kan je gebruik maken van natuurlijke materialen als winterbloemen, dennenappels en rozemarijntakjes die de winterse look compleet maken. Maar bij het aankleden van de locatie kan je naast het gebruik van kaarsen ook rekening houden met diepe, warme, winterse kleuren zoals rood, marineblauw of donkergroen. Dit kan je laten terugkomen in een tafelloper, de kleuren van de kaarsen of servetjes en is prachtig te combineren met warm wit of fonkelend zilver of goud bestek.  

       

       

De mogelijkheden voor jullie winterwedding zijn eindeloos! Wij helpen jullie graag en zullen jullie op de dag zelf ontzorgen zodat jullie alleen maar hoeven te genieten. 

Culinaire gerechten op topkwaliteit 

Wij zullen meehelpen met de organisatie, maar ook ons keukenteam staat voor jullie klaar. We verwelkomen jullie en jullie gasten met bijvoorbeeld een hot chocolate bar, waar jullie gasten een kop warme chocolademelk kunnen halen met verschillende toppings en voor de liefhebbers rum of Baileys. 

Vervolgens kunnen jullie na de ceremonie heerlijk proosten met bubbels om daarna te genieten van seizoensgebonden ingrediënten verwerkt in een culinair gerecht van topkwaliteit. Het diner kunnen jullie afsluiten met warme dranken naar keuze zoals Glühwein, vergezeld met friandises als mini oliebolletjes of appelbeignetjes.  

       

       

Maatregelen tegen de kou 

Het enige nadeel aan trouwen in de winter is dat de temperatuur lager is. Maar ook hiervoor hebben we een oplossing. Ondanks dat je maar voor korte duur buiten bent, bijvoorbeeld voor het lopen van de parkeerplaats naar de locatie, of tijdens een fotoshoot, is het belangrijk om je warm aan te kleden. Hier kan je rekening mee houden als je jouw trouwjurk uitzoekt. In plaats van spaghettibandjes zijn er namelijk ook mogelijkheden voor kante mouwen. Dit is erg subtiel en transparant maar toch al warmer dan geen bandjes.  

Daarnaast is een Pashmina stola ook aan te raden. We snappen dat je geen gewone jas over je trouwjurk aandoet, maar deze overcoat van imitatie bond kleedt stijlvol af, verwarmt en brengt de winterse sfeer nog meer tot leven.

       

Benieuwd naar meer? 

Zijn jullie ook in de wolken van de eindeloze mogelijkheden die een winterbruiloft met zich meebrengt? Neem dan contact met ons op en kom langs om een kijkje te nemen bij Buitenplaats Amerongen, Huis Scherpenzeel of Buitenplaats Sparrendaal. Dan kijken we samen welke locatie het best bij jullie past.