07 januari 2021

Vijf vragen aan weddingplanner Valerie van Blossom Weddings

5 vragen aan weddingplanner Valerie van Blossom Weddings

Een bruiloft plannen tijdens de coronacrisis kan zorgen voor stress en onzekerheid. Wij hebben Valerie, weddingplanner bij Blossom Weddings, gevraagd hoe zij de afgelopen periode heeft ervaren en hoe ze met de situatie omgaat.

  1. Wat is er veranderd aan je werk sinds de uitbraak van het coronavirus?

De coronamaatregelen die in het voorjaar van 2020 werden aangekondigd hadden grote impact op de bruiloften die stonden gepland voor het trouwseizoen. Waar ik al een aantal maanden met bruidsparen bezig was met het plannen van hun bruiloft, moesten we nu gaan kijken naar een nieuwe trouwdatum. Dit hield in dat ik veel contact had met de al ingehuurde leveranciers, zoals de trouwlocaties, catering, bloemisten, fotografen, muziek etc. Dat plaatje van de bruiloft en hoe de dag eruit moest zien willen we uiteraard zoveel mogelijk intact houden met dezelfde leveranciers.

Sinds corona bestaat mijn werk meer dan ooit uit luisteren en inspelen op alle emoties. Na iedere persconferentie draag ik alternatieven aan waar koppels samen over na kunnen denken. Het is vooral denken in mogelijkheden en ervoor zorgen dat een stel samen keuzes blijft maken die voor beiden goed voelen.

 

  1. Hoe ga je om met de steeds veranderende maatregelen rondom corona en de impact hiervan op jouw bruidsparen?

Hoe je het ook wendt of keert, er heerst in eerste instantie een gevoel van teleurstelling. Ik leef mee met al mijn bruidsparen, maar ik kan die intense teleurstelling wel makkelijk omdenken. Ik blijf altijd nuchter en kan juist de positieve kanten en de mogelijkheden belichten. Mijn uitgangspunt is altijd; wat wil het bruidspaar echt en wat is belangrijk voor ze? Soms reageert de een heel anders dan de ander op een veranderende maatregel. Dan is het prettig dat ze met mij kunnen overleggen. Ik merk dat bruidsparen het heel fijn vinden om in deze tijd een sparringpartner te hebben.

 

  1. Ziet een bruiloft er daadwerkelijk heel anders uit met de 1,5 meter maatregel volgens jou?

Een bruiloft met de 1,5 meter maatregel ziet er uiteraard anders uit, dan heb ik het met name over de ceremonieopstelling, de borrel en het diner. Wat ik vooral anders vind, in positieve zin, is dat doordat een bruidspaar de dag met een select gezelschap beleeft, er ook een hele bijzondere sfeer ontstaat. Een nog sterker gevoel van samen zijn met alleen de mensen die het dichtstbij staan. Je merkt dat genodigden dit ook zo ervaren en het een nog grotere eer vinden dat ze zijn uitgenodigd. Daardoor komen ze proactief met ideeën om bijvoorbeeld tijdens de ceremonie of het diner extra te speechen of het bruidspaar iets bijzonders aan te bieden. Het brengt in zekere zin ook een fijne rust in de dagindeling. Er is geen feestavond, waardoor er meer tijd ontstaat voor alle andere onderdelen van de dag.

 

  1. Hoe kijken de bruidsparen die in de coronaperiode zijn getrouwd terug op hun bruiloft?

Na de eerste teleurstelling dat de dag waar zo lang naartoe werd geleefd anders ingevuld moest worden, merkte ik dat die koppels toch gingen omdenken en dat het vieren van de liefde voorop bleef staan, ondanks de coronabeperkingen. Ik kreeg met name teruggekoppeld dat de ontspannen, intieme sfeer van de bruiloft als heel positief werd ervaren. Doordat ze met een kleinere groep de dag beleefden, was er meer tijd voor contact met alle gasten.

Verder was er vaak meer budget beschikbaar, omdat er minder genodigden waren. Hierdoor werd er uitgebreider gedineerd en kon er meer worden uitgepakt met bloemen, tafelstyling en give-aways.

 

  1. Waarom zouden bruidsparen juist nu een weddingplanner moeten overwegen?

Bruidsparen zijn vooral heel blij met een weddingplanner in deze tijd omdat ze, indien zaken gewijzigd moeten worden, op mij kunnen terugvallen voor al het uitzoekwerk zoals het bellen van leveranciers en het nalezen van alle voorwaarden. Zo behouden ze een groot deel van de voorpret en worden ze niet steeds geconfronteerd met de uitdagingen die het verplaatsen of aanpassen van de trouwdag met zich meebrengt.

Ik kom met concrete suggesties en haalbare opties en zij hoeven alleen maar samen te beslissen wat ze wel of niet willen doen. Zo houden we de aanloop naar de trouwdag leuk en efficiënt en kijken ze minder gespannen naar een persconferentie. Er is namelijk altijd een plan B of C.

Uiteindelijk blijf ik aan al mijn koppels benadrukken dat het gaat om genieten van elkaar en de verlovingstijd en het vieren van de liefde. Ik ben er voor de organisatie en het geregel.