
04 januari 2021
Thuis koken met Bentinck | Bananenbrood van Daan
Stilzitten zit niet in onze aard en graag helpen we u daarom zelf thuis een heerlijke maaltijd te bereiden. Onze keukenbrigade deelt hun favoriete winterrecepten en deze keer deelt Daan zijn favoriet: Bananenbrood!
Boodschappenlijstje:
- 300 gram bananen
- 175 gram bloem
- 4 gram bakpoeder
- 1 gram baking soda
- 1 gram zout
- 150 gram suiker
- 2 eieren
- 2 gram vanille extract
- 125 gram gesmolten roomboter (ongezouten)
- 100 gram pure chocolade , grof gehakt 75 gram pecannoten, grof gehakt
Aan de slag:
Bereidingswijze:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 170 °C.
Stap 2: Vet een broodvorm of cakevorm van 25 centimeter in met boter en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.
Stap 3: Doe de bloem, suiker, het bakpoeder, baking soda en zout in een kom en roer dit door elkaar.
Stap 4: Meng in een andere kom de fijngeprakte banaan, de eieren en het vanille-extract. Giet dit bij het bloemmengsel en roer alles door elkaar.
Stap 5: Schenk de gesmolten boter erbij en roer tot alles goed opgenomen is. Schep tot slot de gehakte chocolade en pecannoten door het beslag.
Stap 6: Doe het bananenbrood beslag in de vorm en bak het in 60 tot 75 minuten gaar.
Stap 7: Heb je hele rijpe bananen? Dan kan het bananenbrood bakken wat langer duren. Hoe rijper de bananen, hoe smeuïger het bananenbrood.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Bijeenkomen
Eten & drinken