04 januari 2021

Thuis koken met Bentinck | Bananenbrood van Daan

Stilzitten zit niet in onze aard en graag helpen we u daarom zelf thuis een heerlijke maaltijd te bereiden. Onze keukenbrigade deelt hun favoriete winterrecepten en deze keer deelt Daan zijn favoriet: Bananenbrood!

Boodschappenlijstje:
  • 300 gram bananen
  • 175 gram bloem
  • 4 gram bakpoeder
  • 1 gram baking soda
  • 1 gram zout
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 2 gram vanille extract
  • 125 gram gesmolten roomboter (ongezouten)
  • 100 gram pure chocolade , grof gehakt 75 gram pecannoten, grof gehakt

 

Aan de slag:

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 170 °C.

Stap 2: Vet een broodvorm of cakevorm van 25 centimeter in met boter en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.

Stap 3: Doe de bloem, suiker, het bakpoeder, baking soda en zout in een kom en roer dit door elkaar.

Stap 4: Meng in een andere kom de fijngeprakte banaan, de eieren en het vanille-extract. Giet dit bij het bloemmengsel en roer alles door elkaar.

Stap 5: Schenk de gesmolten boter erbij en roer tot alles goed opgenomen is. Schep tot slot de gehakte chocolade en pecannoten door het beslag.

Stap 6: Doe het bananenbrood beslag in de vorm en bak het in 60 tot 75 minuten gaar.

Stap 7: Heb je hele rijpe bananen? Dan kan het bananenbrood bakken wat langer duren. Hoe rijper de bananen, hoe smeuïger het bananenbrood.