Buitenplaats Amerongen Ruben Kentson

25 augustus 2020

Kennismaken met Ruben – 1e medewerker bediening banqueting

Ruben had nooit gedacht dat hij werken in de evenementenbranche zo leuk zou vinden. Al ruim drie jaar werkt hij bij Swijnenburg | meet & celebrate en heeft op verschillende fronten veel ervaring opgedaan. Graag geeft hij je een kijkje achter de schermen.

Van de tuin naar de horeca

‘’Na een oriëntatiejaar bij de Koninklijke Landmacht ben ik de hoveniersopleiding gaan doen. Toen ik voor de zoveelste keer m’n rug overbelastte, ben ik op advies van de fysiotherapeut gestopt en moest ik iets anders gaan doen. Om niet thuis te zitten ben ik bij restaurant Bentinck, onderdeel van Swijnenburg | meet & celebrate, in de afwaskeuken gaan werken. Ik voelde me al snel op m’n plek en mocht na een paar weken in de bediening meedraaien. Af en toe kon ik meehelpen bij de evenementen die plaats vonden en zo ben ik erin gerold en doorgegroeid naar waar ik nu sta.’’

Geen uitdaging te groot

‘’Wat dit werk zo leuk maakt is dat het hard werken is, maar met hele fijne collega’s. We hebben de afgelopen jaren echt mooie stappen gemaakt en de manier waarop we nu partijen draaien is daar het resultaat van. Geen uitdaging is voor ons te groot. We hebben altijd een passende oplossing.
Ik presteer het beste onder druk en dat komt bij dit werk goed van pas. Het regelen en alles geven om een partij zo goed mogelijk te draaien geeft me een voldaan gevoel aan het eind van de dag.’’

Alles voor een onvergetelijke dag

‘’Het leukste moment vind ik meestal halverwege de dag. Als alles soepel loopt, de gasten blij en tevreden zijn, iedereen ontspannen is en geniet. Of juist hard werkt, maar tegelijkertijd geniet van de mooie omgeving. Ik vind het geweldig om dat beetje extra te kunnen doen om mensen een onvergetelijke dag te bezorgen. Het zorg dragen voor diegene die net iets meer aandacht nodig hebben, zodat iedereen een heerlijke dag heeft. Dat is waar ik blij van wordt.’’

Is het kasteel nog bewoond?

”Een van de meest gestelde vragen die ik vaak krijg is of Kasteel Amerongen nog wordt bewoond. Veel van onze gasten vinden het leuk om iets meer te weten te komen over de omgeving en de geschiedenis van de Buitenplaats waarop onze locatie is gevestigd. Waarvoor de bijgebouwen vroeger werden gebruikt en voor wat voor evenementen we ze nu inzetten. Het leuke is dat onze locaties zich lenen voor hele diverse bijeenkomsten; van bruiloften tot privé feesten, themafeesten tot zakelijke bijeenkomsten en events. Dat maakt mijn werk elke dag weer anders!’’

Niet gedacht dat ik het zo leuk zou vinden

‘’Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet had gedacht dat het werken in de evenementenbranche zo goed bij me past. Het team waarin ik werk en de andere collega’s om me heen vind ik geweldig. We hebben met z’n allen één doel en dat is er alles aan doen om onze gasten een topdag geven. We staan van het begin tot het eind klaar voor onze gasten om onvergetelijke herinneringen te creëren.’’