10 september 2020

Hoe kies je een locatie voor een zakelijk event?

Een geschikte locatie vinden voor een zakelijk event is niet makkelijk. Er is veel keuze en elke evenementenlocatie heeft verschillende mogelijkheden. Om het vinden van de perfecte locatie wat makkelijker te maken geven we je 6 tips voor het kiezen van de locatie voor je zakelijke event.

1. Kies een locatie die goed past bij het aantal bezoekers

Let bij het kiezen van een locatie goed op de grootte van de ruimte. Dit klinkt misschien logisch, maar een te grote ruimte kan ervoor zorgen dat het event leeg en sfeerloos over komt. Zorg ervoor dat de locatie de perfecte ruimte heeft voor het aantal bezoekers dat je voor ogen hebt.

2. Bepaal de sfeer van de locatie

Wat voor sfeer moet de evenementenlocatie hebben? Zorg dat dit aansluit bij het doel van je event. Is het de bedoeling dat gasten informatie ontvangen of wil je dat ze zelf actief aan het werk gaan? Bij informatieoverdracht waarvan de informatie van één kant komt, is een neutrale omgeving geschikt. Een actiever event werkt beter in een creatieve omgeving. Het verhaal achter een locatie kan meerwaarde bieden aan je event. Vaak kan de eventmanager van de locatie je veel achtergrondinformatie geven over de locatie. Misschien kan de eventlocatie helpen om de boodschap en inhoud van de bijeenkomst nog meer te benadrukken. Bij onze evenementenlocaties Buitenplaats Amerongen en Buitenplaats Sparrendaal vind je veel geschiedenis en cultuur om je gasten mee te inspireren.

Oprijlaan-Buitenplaats-Kasteel-Amerongen

3. Check online reviews

Online zijn vaak veel ervaringen van klanten te lezen. Door reviews van anderen te bekijken kom je erachter of de locatie aan hun verwachtingen heeft voldaan. Door de eerlijke mening van klanten ontdek je misschien nieuwe informatie. Je kunt reviews vinden op Google en op onafhankelijke reviewsites, bijvoorbeeld www.meetingreview.nl.

4. De ligging van de evenementenlocatie

Weet waar je bezoekers vandaan komen en let daar op bij het kiezen van de locatie. Een locatie centraal in Nederland is ideaal wanneer je bezoekers uit het hele land komen. Als al je bezoekers uit het noorden komen is een locatie in die regio misschien meer geschikt. Check ook de bereikbaarheid van de locatie. Komen bezoekers met het openbaar vervoer of met de auto? Ligt een locatie dicht bij een station of juist langs de snelweg? Zorg dat het goed te bereiken is voor je gasten en dat er voldoende parkeerplek is.

5. Wat zijn de faciliteiten?

Bedenk welke faciliteiten je nodig hebt tijdens je event en check wat de mogelijkheden zijn bij de locaties. Vraag bijvoorbeeld naar de culinaire mogelijkheden. Vergeet vooral ook de technische faciliteiten niet. Check van te voren of de locatie alle techniek die je nodig hebt aanbiedt. Ook is het prettig als er tijdens het event iemand aanwezig kan zijn voor de technische ondersteuning, zodat je er zeker van bent dat alles soepel verloopt.

gerecht-restaurant-bentinckbordpresentatie-restaurant-bentinck-Evenementenlocatie Utrecht | Swijnenburg meet & celebrate-drinken en eten

6. Plan een locatiebezoek

Kies na het zoeken en vergelijken de beste locaties uit en plan daar een locatiebezoek. Let bij het bezoek op de eerste indruk. Ben je vriendelijk ontvangen? Smaakte de koffie goed? Zag alles er netjes uit? Het is ook handig om voor het bezoek een checklist te maken met punten waar de perfecte locatie aan moet voldoen. Zo weet je waar je op moet letten en kom je er snel achter of de locatie geschikt is.

Unieke locaties met een verhaal
Buitenplaats Amerongen en Buitenplaats Sparrendaal zijn unieke locaties met een rijke historie. De locaties zijn centraal gelegen en bieden een mooie ambiance voor zowel kleinschalige als grote evenementen en bijeenkomsten. Verras je gasten met een hapje en drankje van culinair hoog niveau. Je hoeft je zelf geen zorgen te maken om de praktische zaken, wij nemen alles uit handen.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden om je zakelijke evenement bij ons te organiseren? We ontvangen je graag om een van onze locaties te bezichtigen en je evenement door te spreken.

Button contactButton locatiebezoek