04 oktober 2021

De laatste to do’s voor je bruiloft

Na een jaar (of langer) bezig te zijn met plannen en regelen is de grote dag bijna daar, spannend! Wij geven je een lijstje met de allerlaatste to do’s voor je bruiloft, zodat je niets vergeet en je rustig kan aftellen naar de grote dag.

  1. Bereid je voor om er tip top uit te zien

Op je bruiloft wil je natuurlijk stralen als nooit te voren. Trek voor de grote dag alvast een keer de hele outfit aan. Zo kan je gelijk oefenen met het aan en uit trekken van de jurk. Kies het perfecte ondergoed en de juiste sieraden uit. Heb je al definitief bepaald welk kapsel en welke make-uplook  het gaat worden? Als alles precies is zoals je voor ogen hebt, berg je jurk dan snel weer netjes op. Je wilt er natuurlijk geen vlekken in maken.

Misschien is er nog een bezoekje aan de kapper, nagelsalon of schoonheidsspecialiste nodig? Mocht je nog willen waxen of epileren voor je bruiloft, kun je dit het beste een week voor de grote dag doen. Dan weet je zeker dat eventuele huidirritatie is verdwenen voor dat je gaat trouwen.

Vergeet ook niet je schoenen vast in te lopen! Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar het kan je een hoop blaren besparen wanneer je al een aantal keer op je bruidsschoenen gelopen hebt. Draag ze in de zomer onder een leuk jurkje of bij koudere temperaturen onder een jeans. Je kan ze natuurlijk ook gewoon alleen binnen aan.

  1. Bepaal de definitieve gastenlijst en tafelschikking

Zijn er last minute nog gasten afgevallen of bijgekomen? Zorg dat je de definitieve gastenlijst op tijd doorgeeft aan jullie trouwlocatie. Zorg ook dat je op tijd de tafelschikking hebt bepaald. Houd hierbij rekening met allergieën en dieetwensen. Heeft iemand een glutenallergie of eet iemand veganistisch? Dit soort zaken moet de locatie die het eten verzorgd van te voren weten.

  1. Speeches inventariseren

De ceremoniemeester verzamelt vaak de speeches. Als er veel gasten willen toespreken, is het handig als de ceremoniemeester een planning maakt met wie wanneer wat verteld. Misschien kunnen een aantal speeches tijdens de receptie plaatsvinden. Vaak worden de meest persoonlijke speeches gehouden tijdens het diner, dan zit iedereen bij elkaar en is er de meeste aandacht voor de speecher. Geef van te voren aan de ceremoniemeester door hoeveel speeches jullie maximaal willen. Zo voorkom je dat de dagplanning door de war wordt gegooid.

  1. Maak een emergency kit

Een bruiloft emergency kit bevat alles wat je misschien nodig kan hebben tijdens je bruiloft. Pak bijvoorbeeld een klein naaisetje of extra panty in, mocht er iets met je outfit gebeuren. Denk ook aan een mini deo, veiligheidsspelden, (blaren)pleisters, zakdoekjes, paracetamol, een paraplu en platte schoenen. Stel je kit samen en breng hem onder bij je ceremoniemeester of een van je bruidsmeisjes.

  1. Bereid je voor op de honeymoon

Gaan jullie direct na de bruiloft op huwelijksreis? Begin alvast met het inpakken van de koffers voor jullie reis. Droom alvast weg bij het verzamelen van je bikini’s, strandjurkjes en slippers. Print ook alvast je reisdocumenten uit, zo kunnen jullie na de bruiloft in alle rust vertrekken naar jullie droombestemming.

  1. Plan een date night

Het regelen van een bruiloft is natuurlijk ontzettend leuk, maar kan soms ook stressvol zijn. Vergeet daarom niet te genieten van alle voorpret. Zorg dat je vlak voor je bruiloft nog een ontspannend avondje met je aanstaande plant. Even geen familie, vrienden en geregel. Na alle hectiek is het lekker om gewoon een avondje met z’n tweeën relaxen. Ga romantisch uiteten of plof lekker samen op de bank, zolang jullie maar even tot rust komen.

Bij Swijnenburg nemen we zoveel mogelijk zorgen uit handen. Op jullie bruiloft zullen wij er alles aan doen om jullie, en jullie gasten, zich vorstelijk te laten voelen. Bekijk de mogelijkheden voor een bruiloft op Buitenplaats Sparrendaal of Buitenplaats Amerongen hier.