Checklist organiseren groot feest

19 augustus 2019

Checklist bij het organiseren van een (groot) feest

Ga jij binnenkort een feest organiseren? Of het nu gaat om een verjaardag, jubileum, familiefeest of bruiloft; bij een organiseren van een feest komt het een en ander kijken. Waar moeten jullie allemaal aan denken en wat maakt het feest tot een succes? We hebben, om jullie op weg  te helpen, een checklist gemaakt zodat het feest, zonder stress, het allerleukste  feest wordt!

1. Maak een gastenlijst

Het is slim om met het maken van de gastenlijst te starten. Als jullie met de gastenlijst aan de slag gaan, bedenk je namelijk meteen of het een intiem of juist een groot feest wordt. Wordt het een feest met alleen directe familie en beste vrienden? Of pakken jullie groot uit en nodigen jullie ook verre familie, kennissen en de buren uit? Als de gastenlijst af is, is de kans groot dat jullie ook meteen weten wat voor feest jullie willen geven.

2. Kies een datum en tijd

Hebben jullie al een specifieke dag in gedachten voor het feest of zijn jullie flexibel? Als de datum nog niet vast staat, kijk dan vooral wat haalbaar is voor de gasten. In het weekend hebben veel mensen vrij en is de kans groot dat de meeste gasten erbij kunnen zijn. Zijn er veel kinderen bij, dan is het fijn om het feest overdag te vieren en niet alleen in de avond. Willen jullie het feest ergens op locatie vieren? Houd dan ook rekening met de beschikbaarheid van de locatie.

3. Bepaal het budget

Het is belangrijk om van tevoren te bedenken hoeveel geld jullie uit willen geven aan het feest. Een feest organiseren kan namelijk binnen elk budget. Het ligt er helemaal aan wat de wensen zijn. Als jullie een klein budget hebben, is het slim om het feest thuis te vieren of bijvoorbeeld een tuinfeest te geven. Willen jullie een groot feest organiseren en flink uitpakken? Dan is het leuk om voor een feestlocatie te kiezen. Een mooie feestlocatie maakt het feest extra bijzonder en jullie hoeven zelf tijdens de voorbereidingen én het feest zelf veel minder te regelen.

4. Kies een locatie

Hebben jullie besloten om uit te pakken? Bij Swijnenburg zijn jullie aan het juiste adres. We hebben alles in huis om jullie wensen om te zetten naar een origineel feestprogramma dat helemaal bij jullie past. Met een feestelijke high-tea, een lunch, borrel of spetterend feest zorgen we ervoor dat het een onvergetelijke dag wordt. Op onze prachtige Buitenplaats Amerongen of Buitenplaats Sparrendaal leggen wij jullie en jullie gasten graag in de watten. Groots uitpakken, maar toch liever thuis het feest organiseren? Kijk goed naar hoeveel ruimte er is en overweeg om een tent te lenen of te huren om de ruimte in huis uit te breiden.

Button contact     Button locatiebezoek

5. Bedenk een thema

Natuurlijk is het bedenken van een thema niet verplicht, maar het kan jullie feest soms net dat beetje extra geven. Ook kunnen de feestelijke decoraties op het thema worden afgestemd. Liever geen thema, maar vinden jullie het wel leuk als iedereen goed gekleed komt? Kies voor een  dresscode. Een feestelijke dresscode is Cocktail: informeel , kleurrijk met een chique twist. Een andere bekende dresscode is Tenue de Ville. Een nette dresscode met vooral subtiele, zachte tinten en vaak gedragen bij bruiloften, buitenfeesten en feesten overdag.

6. Hapjes en drankjes

Met de hapjes en drankjes kunnen jullie alle kanten op. Een bbq, een walking dinner, een gangen diner of borrelhapjes met een drankje. Het is net wat jullie voorkeur heeft. Vieren jullie het feest thuis en gaan jullie zelf aan de slag met de hapjes? Regel dan wat extra handen. Vrienden of familie vinden het vaak leuk om te helpen en het maakt de voorbereidingen extra leuk. Zorg  ook voor voldoende glazen, servies en bestek. En als jullie kiezen voor een diner zorg dan ook voor voldoende stoelen. Vieren jullie je feest op locatie? Bij Swijnenburg ontzorgen we jullie volledig. We denken graag met jullie mee en bekijken samen de mogelijkheden.

Bentinck Swijnenburg catering trouwen Bentinck Swijnenburg catering evenement

7. Tijd voor het feest!

Kleed de ruimte waar jullie het feest vieren mooi aan. Zet de welkomstdrankjes klaar, trek een mooie outfit aan en het feest kan beginnen! Ontspan, want dankzij jullie goede voorbereiding is alles tot in de puntjes geregeld en kunnen jullie genieten van het feest!