Bedrijfstraining geven

09 maart 2020

Bedrijfstraining geven? 7 praktische tips

Zijn er veranderingen in je bedrijf, wil je je bedrijf en medewerkers vooruit helpen of meer met elkaar verbinden of wil je een probleem aanpakken? Dan is een bedrijfstraining één van de mogelijkheden. Maar hoe zorg je ervoor dat dit een succes wordt? In dit blog geven we je 7 tips  om een geslaagde bedrijfstraining te geven waar je medewerkers ook écht iets mee gaan doen.

Button contact     Button locatiebezoek

1. Ken je doelgroep

Een verhaal vertellen kan, maar zorg ervoor dat het verhaal ook aansluit bij de interesses van degene die ernaar luistert. Wat wil de medewerker weten en hoe kan dit het beste worden overgebracht? Zorg dat vooraf wordt opgesteld wat de punten zijn die jij en je medewerkers interessant vinden en bouw hier de training omheen.

2. Bepaal het budget

Een bedrijfstraining kan zo uitbundig zijn als je zelf wil, maar dan zit er ook een ander budget achter dan wanneer het enkel een presentatie is. Het budget bepaalt welke mogelijkheden je hebt, dus bepaal eerst het budget voordat je een programma opstelt.

3. Bepaal een datum

Een locatie kan gereserveerd worden als je een datum in gedachten hebt. Het is hierbij van belang dat je rekening houdt met de werkdagen van je medewerkers. Zijn de meeste medewerkers aanwezig op een dinsdag? Dan is het verstandig om de bedrijfstraining ook op een dinsdag te houden.

4. Kies een locatie en denk na over de opstelling

Een locatie kan veel impact hebben op je werknemers en heeft daardoor dus ook invloed op de bedrijfstraining. Een stoffige zolderkamer zorgt voor een compleet andere ervaring dan een luxe ingerichte vergaderruimte. Wordt het een bedrijfstraining op eigen locatie of kies je ervoor om de bedrijfstraining in een nieuwe externe omgeving te organiseren? Bedenk hierbij ook welke grootte de locatie moet hebben om de opstelling naar je voorkeur te kunnen plaatsen.

Kies je voor een locatie bij Swijnenburg | meet & celebrate, dan maakt de locatie zeker indruk op je medewerkers, worden je zorgen betreft locatie en indeling voor je weggenomen en wordt er met je meegedacht.

5. Zorg voor hapjes en drankjes

Zorg ervoor dat er hapjes en drankjes  zijn. Als men trek krijgt verwaait de focus en wordt er niet meer naar je verhaal geluisterd. Bij Swijnenburg wordt de locatie en opstelling voor je geregeld, er wordt met je meegedacht én de catering  wordt voor je verzorgd. Dit uiteraard met een hoge kwaliteit van hapjes die ervoor zorgen dat je medewerkers de volledige focus behouden voor je bedrijfstraining. Bekijk hier de mogelijkheden die Swijnenburg biedt.

 Fruitsalade walking diner desert evenement catering bentinck

6. Geef praktische tips

Zodra alles omtrent de locatie, datum en de culinaire voorzieningen geregeld is, is het uiteraard ook belangrijk om het inhoudelijke aspect van de training goed voor te bereiden. Theoretisch kan veel worden uitgelegd, maar hoe zorg je ervoor dat je medewerkers de informatie ook daadwerkelijk begrijpen én toepassen? Geef de medewerkers praktische tips hoe ze de informatie direct kunnen toepassen in het werk.

De training wordt het best onthouden wanneer je een combinatie maakt van je verhaal vertellen en interactie. Lange verhalen worden over het algemeen minder vaak onthouden, dus zorg ervoor dat je medewerkers regelmatig vragen stellen of start een discussie. Bovendien kan een afwisselende (buiten)activiteit geen kwaad. Het zorgt ervoor dat je medewerkers weer met volle concentratie kunnen focussen op de training. Deze activiteiten kan Swijnenburg | meet & celebrate verzorgen. Kijk hier eens voor de leukste ideeën.

7. Pas de stof toe in opdrachten

Een andere manier van afwisseling is het toepassen van de stof in opdrachten. Wanneer je medewerkers praktisch aan de slag gaan met de stof, onthouden ze het beter en leren ze direct hoe de stof toegepast kan worden in het werk.

Een succes!

Met deze tips wordt je bedrijfstraining ongetwijfeld een succes en je medewerkers zullen de nieuwe informatie langer onthouden en gebruiken. Ben je benieuwd geworden naar onze service en locaties? Kom eens langs voor een kopje koffie, waar wij je graag meer vertellen over de mogelijkheden en je rondleiden op de prachtige locaties.