15 februari 2021

6 redenen om te kiezen voor een kleine bruiloft

Steeds meer mensen kiezen voor een intieme bruiloft. Je bent dan niet omgeven met honderden gasten, maar beleeft de dag heel intens met een kleiner gezelschap. Je spreekt van een intiem huwelijk als je ongeveer 50 personen of minder uitnodigt. Dit zijn meestal alleen je dierbaarste familieleden en vrienden. Bij een bruiloft met een klein gezelschap wordt vaak geen onderscheid gemaakt in dag-gasten, avondgasten en receptiegasten.

Benieuwd wat de voordelen zijn van trouwen met een klein gezelschap? Lees het hieronder, wij hebben 6 voordelen op een rij gezet.

1. Een kleine bruiloft is persoonlijker

Een van de belangrijkste reden om te kiezen voor een intieme bruiloft is dat de dag veel persoonlijker is. Doordat de groep gasten kleiner is heeft het bruidspaar namelijk veel meer tijd voor de gasten die aanwezig zijn.

2. Een intieme bruiloft organiseren is minder werk

Natuurlijk moet er bij een bruiloft met weinig mensen ook veel geregeld worden, maar alles wat je moet doen is een stuk kleinschaliger. Je hoeft geen grote ruimtes te versieren en je hoeft minder bedankjes samen te stellen. Ook de tafelindeling is een minder intensieve klus.

3. Je viert alleen feest met mensen die je er echt bij wilt hebben

Een trouwdag is een heel bijzonder en intiem moment, dat je misschien helemaal niet wil delen met personen die geen onderdeel uitmaken van jouw dagelijks leven. Met een intieme bruiloft deel je je grote dag dus alleen met mensen die je echt om je heen wilt hebben en die het zelf oprecht leuk vinden om te komen.

4. Je beleeft de dag veel relaxter

Veel bruidsparen merken dat hun mooiste dag als een roes aan hen voorbijging. Dit heeft voornamelijk te maken met de hoeveelheid mensen die hen de hand wilde schudden en wilden feliciteren. Als je dus minder mensen uitnodigt, houd je een stuk meer tijd en energie over. Zo beleef je de dag veel relaxter. Wij denken graag met je mee, om de perfecte bruiloft geheel zonder stress te ervaren.

5. Je kunt juist uitpakken met een luxere bruiloft

Een kleinschalige bruiloft biedt je juist ook de kans om helemaal uit te pakken op je mooiste dag! Je kan bijvoorbeeld een fotograaf kiezen die eigenlijk boven je budget lag, luxere trouwkaarten met sluitzegels en een mooie papiersoort kiezen of uitgebreid dineren. Een kleinschalige bruiloft hoeft namelijk niet per se een simpele, low budget bruiloft te zijn. Juist omdat je iets minder mensen uitnodigt, kun je jullie gasten goed in de watten leggen.

6. Je hebt meer mogelijkheden op locatie

Je zult merken dat een bruiloft met minder gasten meer mogelijkheden biedt voor het vinden van de perfecte locatie. Je kunt namelijk op mooie unieke plaatsen terecht, zoals ons Poortgebouw. Een gezelschap kan altijd bij elkaar blijven, en hoeft niet gescheiden te worden. Ook is het makkelijk om op een locatie te schakelen tussen de verschillende onderdelen van de dag. Hierdoor blijft de intieme sfeer de hele dag gewaarborgd.

Button contactButton locatiebezoek