Binnenactiviteiten Utrechtse Heuvelrug

Onze binnenactiviteiten

Bezoek Kasteel Amerongen

Heel interessant als toevoeging op uw bijeenkomst op Buitenplaats Amerongen is een bezoek aan het Kasteelmuseum als mogelijkheid voor binnenactiviteiten. Afhankelijk van de grootte van uw gezelschap regelen wij daarvoor één of meerdere rondleiders die u het Kasteel laten zien.

Vooraf stemmen wij met u af of de rondleiding gaat over de bewonersgeschiedenis of over bouwkundige zaken. Er kan ook een combinatie gemaakt worden met een rondleiding door de tuinen.

Voor openingstijden en actuele presentaties en tentoonstellingen kijkt u op www.kasteelamerongen.nl

Zoekt u daarnaast nog een give-away voor uw relaties of presentje voor uw medewerkers? Denkt u aan toegangskaarten voor een bezoek aan het kasteel!

Duur van de rondleiding: 1,5 uur

Rondleiding Buitenplaats Sparrendaal

Verdiep uw zakelijke bijeenkomst op Buitenplaats Sparrendaal met een rondleiding door dit fascinerende gebouw. De algemene rondleiding is geschikt voor een gemengd gezelschap. Naast een korte introductie en geschiedenis wordt een rondgang gemaakt door het gebouw waarbij zowel architectuur als de bewaarde, originele interieur elementen (zoals de gemarmerde lijsten, rococo decoraties en de uitbundige behangschilderingen) in de verschillende suites wordt toegelicht. Deze rondleidingen worden gegeven professionele gastdames en -heren van Sparrendaal.

Duur van de rondleiding: 45 minuten

Lezing en rondleiding (kunst)geschiedenis van Sparrendaal

Voor de liefhebber! Tijdens een boeiende lezing van circa 1 uur zal een van de kunsthistorici van onze partner KLU in de (kunst)geschiedenis van Sparrendaal duiken. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de kunsthistorische context van het pand. Waarom is Sparrendaal zo bijzonder? Wat is de bouwgeschiedenis en hoe zit het met de goed bewaarde schilderingen in het pand? Vervolgens volgt na de lezing een rondleiding van ca. 45 minuten door het pand, waarbij we de verschillende ruimtes bekijken en er dus dieper in de betekenis van de schilderingen zullen duiken.

Duur lezing + rondleiding: 2 uur

Champagneproeverij

De Champagneproeverij laat u kennismaken met de sprankelende wereld van Taittinger Champagne. Onder begeleiding van onze sommelier gaat u een viertal Champagnes proeven van dit tophuis. Naast elkaar proeft u pas echt het verschil tussen de diverse varianten van deze echte verwennerij uit Frankrijk.

Duur van de proeverij 1 uur

Mogelijk op Buitenplaats Amerongen en Buitenplaats Sparrendaal.

Wijnproeverij

Tijdens deze proeverij gaat u een aantal bijzondere witte en rode wijnen proeven, waarbij het accent dan ook ligt op de tegenstelling tussen ‘klassiek Frans’, maar ook de ‘nieuwe wereld’. Proef het verschil tussen bijvoorbeeld een klassieke Chablis (Chardonnay druif) en zijn Californische tegenhanger. Deze proeverij wordt door onze professionele sommelier begeleid en biedt daarnaast een verrassende kijk op bekende wijnen!

U kunt er ook voor kiezen om een wijnproeverij met een thema te organiseren, bijvoorbeeld wijnen met een bepaalde druifsoort of uit een bepaalde streek of land met elkaar te vergelijken. Wij maken maar al te graag een op maat gemaakt voorstel voor u.

Duur van de proeverij 1 uur

Mogelijk op Buitenplaats Amerongen en Buitenplaats Sparrendaal.

Chocoladeproeverij

Met deze proeverij worden uw zintuigen geprikkeld met de verleidelijke smaken van: witte cacaoboter, melkchocolade en pure chocolade met verschillend cacaogehalte. U gaat dan ook verschillende handgemaakte chocolade proeven gecombineerd met vruchten, noten, thee, likeur en kruiden. Daardoor komen de verschillende aspecten van deze lekkernij goed tot uiting en zult u versteld staan over de verschillende smaakcombinaties.

Duur van de proeverij: 1 tot 2 uur, in overleg

Mogelijk op Buitenplaats Amerongen en Buitenplaats Sparrendaal.

Percussieworkshop

De workshop is een muzikaal spel rond het thema samenwerking. Een interactieve workshop waarbij u letterlijk en figuurlijk aan de slag gaat om met elkaar muziek te maken maar ook samen te werken. Een workshop die de deelnemers dan ook wakker en scherp maakt, waar vaart in zit en die samenwerking muzikaal belicht.

Na een kort welkomstwoord gaan de handen uit de mouwen en worden vervolgens op een speelse manier een aantal ritmes geklapt tijdens de warming up. Na de warming up gaat u met verschillende trommels en muziekstijlen aan de slag. Hierdoor zal iedereen met elkaar een muzikaal en aanstekelijk geheel te vormen.

Duur van de workshop: 1 uur

Mogelijk op Buitenplaats Amerongen en Buitenplaats Sparrendaal.

achtergrond
schets

Geïnteresseerd in de mogelijkheden bij SWIJNENBURG meet & celebrate?

Laat je telefoonnummer achter en wij bellen je!

Wij gaan te allen tijden zorgvuldig met uw gegevens om en zullen deze nooit doorverkopen aan derden.

Bekijk onze andere mogelijkheden