Hybride en online evenementen

Na maanden van onzekerheid voor de evenementenbranche, begint er eindelijk weer perspectief te komen. We kunnen met vrij grote zekerheid stellen dat online en hybride evenementen een blijvende plek hebben veroverd binnen de zakelijke evenementenbranche.

Hybride en online events; de mogelijkheden zijn eindeloos

Hoe kunnen we elkaar weer ontmoeten en de kracht van live benutten? Hybride evenementen kunnen hierin de uitkomst bieden. De term hybride is geen nieuw concept, maar door de coronacrisis heeft deze vorm van events organiseren een vlucht genomen en veel meer potentie gekregen. Sommige evenementen hebben wat meer ruimte nodig, ook al zijn ze online. Hiervoor zijn onze ruime locaties perfect. Ook straalt een evenementenlocatie professionaliteit en karakter uit. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op voor vragen of een locatiebezoek.

 

Hoe ziet zo’n hybride event er in de praktijk uit?

Door de huidige maatregelen kunnen onze locaties slechts een deel van hun gastencapaciteit faciliteren. Daarom biedt de combinatie van live en online een uitkomst. Een hybride evenement vindt live plaats met een (beperkter) publiek, maar kan ook digitaal bijgewoond worden. Door het gebrek aan capaciteit wordt live aanwezig zijn exclusiever. Aanwezigen hebben de volledige beleving van een prachtige locatie, inclusief catering en netwerkmogelijkheden. De deelnemers die niet fysiek aanwezig kunnen of willen zijn, kunnen het evenement online met gemak bijwonen. Zij volgen vanachter hun laptop of telefoon de sessies. De online deelnemers kunnen zelfs interactie hebben met andere deelnemers en sprekers.

 
Waarom zou je een hybride variant organiseren in plaats van volledig online?

Het allergrootste verschil zit in de interactie. Bij een volledig digitaal event is er geen mogelijkheid om met de spreker of andere deelnemers de dialoog aan te gaan. En dat is precies wat we op dit moment missen. Bij hybride events is het live aspect er gewoon zoals ‘normaal’ en vergroot je het bereik online. Dit verhoogd de betrokkenheid en de participatie van de deelnemers. Ook is de capaciteit van een locatie dus niet meer een struikelblok.

 

Wat heb ik nodig voor een hybride evenement?

Om een succesvol hybride evenement te organiseren, zijn de nodige audiovisuele middelen en platformen vereist. Zo zijn er meer camera’s benodigd die de spreker in beeld brengen, aanvullend licht en geluid, extra technici om de streams in goede banen te leiden en een beveiligd platform om naartoe te streamen. Wij kunnen u hierin tot in de details begeleiden.